Bijzondere dagen

Bijzondere dagen


Valentijnsdag 2021 Zondag 14 februari 

Chocolade, bossen bloemen en uit eten? Dat laatste wordt waarschijnlijk door de lockdown een lastige maar! Voor een mooie bos bloemen is boeketten.nl jouw leverancier. De mooiste rozen voor jouw valentijn. 

Rozen boeket

Zie hier boeketten voor Valentijnsdag

Romantische rozen

Hartvormige blaadjes, en de betekenis liefde, vreugde en geluk.. de roos is een symbool voor de liefde. Niet gek dat juist deze bloem zoveel wordt gegeven op 14 februari, valentijnsdag.

Valentijn cadeau versturen zonder jou als afzender bekend te laten maken?!

Ja anoniem bloemen versturen kan! 

Wanneer je een bloemetje, rozen of prachtig cadeau verstuurd via ons, ziet de ontvanger de tekst wat jij op het kaartje hebt geschreven. Wij zullen de andere gegevens niet zichtbaar maken voor de ontvanger, deze worden dan ook niet doorgegeven.. ook niet als de ontvanger contact met opneemt (valentijns kaartjes met enkel een -X- is natuurlijk super romantisch, en die pret willen wij niet drukken. Via Boeketten.nl laat je dus eenvoudig en anoniem de meest romantische bloemen bezorgen. 

En onze valentijnstip voor een man of vrouw:

Verras je geliefde met grote bos rozen! Wil je 1 roos versturen, 10 of 15 rode rozen of een extra grote bos rode rozen van maar liefst 50 rozen? Geen punt bij boeketten.nl

Valentijn cadeau's tips

 


Kerst 24 en 25 december.

De tijd van lichtjes, gezelligheid binnen en hopelijk wat sneeuw. Om het binnen warm en gezellig te maken zijn bloemen natuurlijk essentieel. Amaryllissen zijn altijd vol op te verkrijgen in de kerstperiode. 

Hippeastrum, amaryllis.

De amaryllis staat centraal in veel kerstboeketten. De Latijnse naam is Hippeastrum, wat je letterlijk kan vertalen als ridderster. Verwijzend naar de stervormige blaadjes van de prachtige bloem. Een amaryllis komt uit een bol, en geeft een prachtige snijbloem om te verwerken in boeketten. 

Wist je dat deze bloem een holle steel heeft? Daardoor kan een amaryllis op creatieve wijzen worden verwerkt. Bijvoorbeeld door deze op z’n kop te laten hangen met wat water in de steel. Zelfs zo komt de amaryllis open, alternatieve mistletoe maken doe je dus prachtig met deze bloem!

Amaryllissen zijn er in vele kleuren, natuurlijk rood en wit (de standaard kerstkleuren). Maar ook in het roze, zalm en tweekleurig. De blaadjes lijken wel fluweel als je dichterbij kijkt en een steel geeft minimaal twee bloemen (vaak zelfs 4 of meer!). Daardoor is het ook zeker een van onze favorieten om te verwerken in kerstboeketten. 

Zie hier boeketten met amaryllissen.

Kerststukjes. 

Een van de andere tradities in de decembermaand is natuurlijk advent. Vier weken aftellen met kaarsjes. Hierdoor zijn we al vroeg met gezellige kerststukken. Deze worden gestoken op steekschuim en bestaan vooral uit groensoorten als; nobilis, pinus en coniferen. Waarbij één of meerdere kaarsjes/lichtjes in gaan en meer verse items als een amaryllisbol, gestoken losse bloemen of prachtige kerst decoratie items worden verwerkt. Een waar kunstwerkje om neer te zetten op de salontafel. Ook gaan veel volwassenen aan de gang met workshops en/of gaan kinderen in de basisschool klassen aan de gang met het maken van een eigen kerststuk. De gezelligste tijd van het jaar!

Een mooi kerststuk bestel je ook eenvoudig en snel op boeketten.nl

Kerstwens voor een overleden dierbare. 

Een lichtje laten branden bij een foto en met kerst een extra keer langs het graf. Ook hier worden mooie kerststukken voor gemaakt. Speciaal bedoelt om neer te leggen. Of een speciale houder wordt het groen gestoken met passende kerstitems. Geen kwetsbare bloemen worden hierin verwerkt. Daarnaast zijn bollen ook een goede optie met een paar kerstballen. Deze komen zonder moeite uit en zo heb je een prachtig gezicht. 

 

Kerstplanten.

Favoriet is hier de kerstster, de Latijnse naam hiervoor is poinsettia. Deze plant is echt een plant voor binnen.  Het is een vaste plant, maar omdat de schutbladeren van de kerstster zo mooi gekleurd zijn (en dan vooral in de kleuren rood wit), wordt de kerstster vaak neergezet met de kerst. Maar als je de plant niet te veel water geeft, en zeker niet met zijn voeten in het water laat staan.. kan hij veel langer dan de kerst mee gaan. Zet de plant op een lichte plek bij zo’n 18-22 graden, lekker in de woonkamer. Ook heb je een kerstcactus als typische kerstplant. Deze cactus is niet stekelig en geeft prachtige bloemen in felle kleuren. Net een tropische kerstboom. Buiten de kerstcactus zijn allerlei planten te versieren in kerstsfeer. Een lichtslinger en wat mini kerstballetjes doen wonderen. Plant erin kerstboom eruit ;’).

Alle kerstfavorieten vind je op deze Kerstpagina waarbij je ook gelijk je kerstbestelling kan bestellen.